Sivut

perjantai 6. tammikuuta 2017

                    Ruokaohjeita


No, jälleen täytyi löytää jotain uutta ruokaohjetta . On tullut katseltua niin noita kokki ohjelmia että. 
Tässä tein possurullia , lohkoperunoita ja ratatoulea.  Ohjeen löysin Snellmannin sivuilta tosin naudasta tehtynä, mutta possusta tuli ihan yhtä hyvää. 



- ohuen ohuita maatiaispossun       filee
- Dijon sinappia
- kylvisiivuja
- Basilikaa/ persiljaa silputtuna
- Hienonnettua sipulia
- voita paistamiseen 




Kastike : 
2 1/2 dl ruokakermaa
2 dl Creme fraiche
1 lihaliemikuutio
1 rkl soijaa
Suolaa & pippuria



1. Aluksi levitä possun filee leikkuulaudalle 
2. levitä sinappia jokaiselle fileelle ja päälle persiljaa /basilikaa
3. laita kylkisiivu päälle 
4. Rullaa pihvit ja kiinnitä hammastikulla
5. lämitä vähän voita paistinpannulla 
6. Ruskista rullat pannulla ,laita lautaselle ja muista ottaa hammastikut pois. 
7. ruskista sipuli
8. lisää 1 dl vettä pannuun
9. lisää kermaa, creme fraiche, lihaliemikuutio ja soijakastike
10. laita rullat takaisin pannullun kastikkeen kera
11. anna kiehua hiljalleen pari minuuttia
12. mausta suolalla ja pippurilla 



Tarjoile Perunoiden ja vihannesten kanssa . 

Perunat laitoin uuniperunana. 

2 hlö:lle   
4 isoa perunaa lohkottuna 
paprikajauhetta 
suolaa 
päälle öljyä 




Ratatouleen laitoin ;

  • 1 Punaista paprikaa 
  • 1 Keltaista paprikaa
  • 1 Vihreää paprikaa 
  • 1 Chili 
  • 1 Punasipuli 
  • muutama valkosipulin kynsi ( 5-6 kpl) 
  • Suolaa & pippuria 
  • 2 -3 rkl öljyä 
Pilkoin paprikat isoiksi kuutioiksi  , samoin punasipulin. Laitoin uunivuokaan ja päälle hienonnetun valkosipulin, chilin ja öljyyn mausteet ja sekoitin kaiken. 
Tämä kaikki perunat omassa vuoassa uuniin 200¤c noin 1/2 h uunissa. 





Lopputulos olisi tässä. Hyvää oli vaikka itse sanonkin.



Ps. olen tehnyt samanlaista myös naudanlihasta . 
     Kastike sopii lihapullien ja muiden liha ruokien kanssa, 

Tättä sama kastike , mutta lihapullien kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti