Sivut

maanantai 19. syyskuuta 2016

            Omat syntymäpäivät


Niitä tuli juhlittua kahtena päivänä vain oman porukan kesken, mutta kun kaikille ei sopinut sama päivä. 

Päätin tehdä makean kakun ja voileipä kakun pitkästä aikaa. 


Toisena päivänä tälläinen lime-vakosuklaa juustokakku jonka piti olla sininen, mutta oli enemmänkin turkoosi . Tässä kuvassa ei oikein näe oiokeaa väriä. 










Tämä on samanlainen kakku muuten , kuin että on pyöreä ja vihreä. 
Tässä voileipäkakku jota tein
pari kappaletta 





Voileipäkakku 
Raaka-aineet  ;  ruispaahtoleipää
                          moniviljapaahtoleipää

Täyte 1:  200 g suolalihaa
               200 g valkosipulituorejuustoa

Täyte 2:  rasia maksapasteijaa 

Täyte 3:  200g suolakurkkureliisiä 

Täyte 4:  200g snelmannin ohuen ohutta Naudanpaisti
               200g crémé Fraiché elikäs ranskan kermaa.

Kostutukseen kasvislientä. 

Päälinen : purkki tuorejuustoa
                 100g ranskan kermaa.

Tosin huomasin että olisi pitänyt laittaa tavallista kermaa ja tuorejuustoa. 

Kostutin joka leipäkerroksen kasvisliemellä ja laitoin täytteet väliin . Sen jälkeen kiedoin koko komeuksen elmukelmuun vetäytymään ja laitoin jääkaappiin painon alle. Seuraavana päivänä koristelin kakun. 


                  Tässä muutama ruoka ohje 


Tässä viimeaikoina olen yrittänyt löytää uusia ruoka ohjeita . 



Yhtenä päivänä  tein kana kastiketta .

Aineet :

  • Kana filee 
  • 2 Paprikaa 
  • 1-2 Iso sipuli 
  • Purjosipulia
  • 1 prk Ruokakermaa
  • 1 prk Cruisine  Créme Fraiche valkosipuli ja yrtit
Maisteet ; Tuoretta basilikaa
                 Curry
                 Chiken & Steak maustetta.






Kuullotin ensin vihannekset  . Paistoin sen jälkeen kana,jonka samalla maustoin , Sen jälkeen laitoin vihannekset uudelleen pannulle ja lisäsin kerman ja Créme Fraiche pannulle . Annoi kastikkeet hautua sen verran että riisit kypsyivät. Lisäsin päälle tuoreen basilikan                                                        juuri ennen tarjoilua. 
 ,












 Pientä iltapalaa PIL PIL 


Aineet : 1 pss katkarapuja
              1,5 dl  neitsytoliiviöljyä
              5-8 valkosipulinkynttä
              1tuorechiliä/ chilijauhetta 1-2 tl 
              persiljaa
              Basilikaa

Mausteet : paprikajauhe
                  suolaa


Sulatin ja valutin pakastekatkaravut huolellisesti.
Poistin chilistä siemenet ja paloittelin sen. Siivutin valkosipulin kynsistä ohuija siivuja. Hienonsin persiljan ja basilikan.
Kuumensin pannulla oliiviöljyn. Lisäsin mausteet, valkosipuli, chili, persilja ja basilika. kuumensinna niitä n. 1 min. 
Tämän jälkeen lisäsin katkaravut.  Paistoin pannulla 1-2 min. 
Tarjoilni kuumana pienestä kulhossa (patongin) paahtoleivän  kera. (Ylijääneessä öljyssä voi dipata patonkia.)

Minulla ei ollut patonkia, mutta paahtoleivän palat olivat yhtä hyviä. 





                                                  

                                      Lisää kakkuja 


Tässä on muutama kakku kuva , sillä olen hurahtanut hyydyke juustokakkuihin. 


Tässä Lime-mariannejuustokakku.

Siskon tyttären syntymäpäiville. 


 Töihin olen tehnyt muutaman juustokakun 

kokeiluna tälläisiä. 


Pohja:

  • 200g Dominoita
  • 50g Sulatettua voita
Täyte:
  • 5 liivatelehteä
  • 3,3dl Flora vispiä
  • 400g sitruuna tuorejuustoa
  • 1 prk sitruunarahkaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 1 sitruunan raastettu kuori
Murskaa Dominot ja lisää siihen sulatettu voi. Levitä keksi-voi seos irtopohja vuokaan. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto, sokeri ja kuori raaste.
Kiehauta sitruunan mehu ja liota siihen liivatteet, lisää ohuena nauhana kerma-tuorejuusto seokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mielummin yön yli.

Appelsiini kiille:
  • 3 liivatelehteä
  • 2 prk aurinkoista pilttiä
Liota liivatteet kylmässä vedessä. Mittaa appelsiini mehusta 1/2dl kattilaan ja kiehauta, lisää liivatteet ja sulata ne mehun joukkoon.
Lisää liivate-mehu seos lopun mehun joukkoon ja anna jäähtyä, mehu ei saa olla kuumaa kun sen lisää kakun päälle.
Lusikkaa apuna käyttäen kaada liivate kakun päälle ja anna hyytyä n. 3 tuntia.




Tässä muutamia kuvia töihin viemiäni kakkuja Suurin osa on Lime-valkosuklaa juustokakkuja hieman mukaeltuna . 






 Lime-valkosuklaa juustokakku 
(kakkuvuoka halkaisijaltaan n. 25cm)

Pohja:

300g keksejä (itse käytin kaurakeksejä mutta digestive käy myös)
n. 120g voisulaa

Murskaa keksit muruiksi ja lisää keksimurskaan voisula. Levitä seos irtopohja vuon pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. 

Täyte:

200g maustamatonta tuorejuustoa
3,3 dl kermaa
3- 3,5 dl sitruuna-lime mehua (juissi)
200g valkosuklaata
1 prk sitruuna-lime rahka 
1½ tl vaniljasokeria
7 liivatetta
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pehmitä tuorejuusto lisäämällä siihen noin 2 dl sitruuna-lime mehua sekä rahka. Sulata valkosuklaa ja lisää se pikkuhiljaa tuorejuustoseoksen juokkoon niin ettei valkosuklaa paakkuunnu. Vatkaa kerma johon on lisätty vaniljasokeri kovaksi vaahdoksi. Kiehauta loput sitruuna-lime mehusta ja lisää mehuun liivatteet. Anna liivateseoksen hetken aikaa jäähtyä ja lisää se sitten tuorejuustoseoksen juokkoon. Tuorejuustoseos lisätään lopuksi kermavaahdon joukkoon ja sekoitetaan tasaiseksi. Kaada massa irtopohjavuokaan keksiseoksen päälle ja anna kakun hyytyä pakkasessa n. 2 tuntia.
Kiille:

2,5 dl Sitruuna-lime mehua
2dl Hyytelösokeria
väriaineta

Keitä kiille valmiiksi ja anna sen hieman jäähtyä. Kaada kiille lusikan kautta jäisen kakun pinnalle. Kun kiille on jämähtänyt voi irtopohjavuoan irroittaa


Siskon pojan synkkäreille tein samalla ohjeella 


Lime-valkosuklaa juustokakun.



Siskon tytön syntymäpäiville tilauksesta tehty Kinder-juustokakku


Täytyihän minunkin tehdä kinder-juustokakku , kun synttärisankari sitä toivoi. Tosin Lumi epäili josko koristeet tulisi syötyä, ennenkuin ne päätyisivät hänen kakkuunsa. Ja kyllähän Lumi oikeassa olikin , kun koristeet tuli ostettua ajoissa  useampaan kertaan joten huoli oli oikeutettua. 


  Pohja:
200 g suklaahippukeksejä
75 g voita

Valkosuklaatäyte:
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl Flora vispiä
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä



Maitosuklaatäyte:
4 liivatetta
2,5 dl Flora vispiä
200 g maitosuklaata
50 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria


Vuoraa halkaisijaltaan 22cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Peitä sisäreunat reunakalvolla. Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita valkosuklaatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa KAIKKI kakkuun tuleva Flora vispi (yht. 5dl) vaahdoksi kulhossa. Sulata valkosuklaa ja sekoita se tuorejuuston sekaan, lisää sokerit. Kuumenna tilkka vettä kattilassa kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Kaada se sitten ohuena nauhana sähkövatkaimella sekoittaen tuorejuusto-valkosuklaaseokseen. Lisää puolet Flora vispistä (2,5dl) kevyesti nostellen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa tunti tai kaksi.

Maitosuklaakerrosta varten laita liivatteet likoamaan. Sulata maitosuklaa ja sekoita tuorejuuston ja sokereiden kanssa. Sulata liivatelehdet jälleen pieneen vesimäärään. Kaada ohuena nauhana reippaasti sekoittaen tuorejuusto-suklaaseen. Lisää lopuksi käännellen Flora vispin loput (2,5dl). Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Ruoka ohjeita


Jalluhärkää ja hyvää oli vaikka itse sanonkin. Kyllä tulee 

tehtyä toistekin.






Ainekset

  • 500g naudan paistisuikaleita
  • 1 iso sipuli
  • 4 dl ruokakermaa
  • ½ dl Jaloviinaa (tai 
  • /konjakkia)
  • 2 tl Dijon sinappia
  •   2 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 rkl kastikemaizenaa
  • ruokaöljyä





Ohje

Pilko sipuli, laita paistinpannuun tai wokkiin sen verran ruokaöljyä, että pohja lähes peittyy, paista sipuleita kunnes ne ovat läpikuultavia ja niissä on vähän väriä, siirrä sipulit sivuun. Laita pannuun uusi kerros ruokaöljyä ja paista naudan suikaleet kolmessa erässä niin että niissä on hiukan väriä.
Laita paistetut naudansuikaleet ja sipuli takaisin pannuun ja lisää kerma, jaloviina, Dijon sinappi, suola, pippuri ja kastikemaizena. Kun seos kiehuu siirrä se kannelliseen pataan tai uuniastiaan. Hauduta 150 asteisessa uunissa vähintään tunti.
Tarjoile padan kanssa lisäkkeenä riisiä, pastaa tai perunaa






lauantai 17. syyskuuta 2016

               Lomalla taas kesällä 


Taas on uusi syksy ja meidän Lumihan tarvitsi taas uuden kilpailupuvun . Ja tällä kertaa ei sitten ollut niin kiirettä  mitä tavallisesti. 

Tätähän suunniteltiin keväällä hyvissä ajoin ja tarpeet tuli tilattua / hankittua ajoissa. 

Luistelupuvun kaavathan eivät niin yksinkertaisia ollutkaan tilata. Kun tilaa koneenkautta niin kaavathan tulevat nettiin ja sen jälkeen saa leikkaa , liimaa , askartele yhdistellä niitä toisiinsa. 

Mutta saatiinhan me sitten aikaiseksi puku joka kelpasi tytöllekkin. Tosin Lumille kelpaa kaikki ei turhia valittele.