Lisää kakkuja
Tässä on muutama kakku kuva , sillä olen hurahtanut hyydyke juustokakkuihin.
Tässä Lime-mariannejuustokakku.
Siskon tyttären syntymäpäiville.
Töihin olen tehnyt muutaman juustokakun
kokeiluna tälläisiä.
Pohja:
- 200g Dominoita
- 50g Sulatettua voita
- 5 liivatelehteä
- 3,3dl Flora vispiä
- 400g sitruuna tuorejuustoa
- 1 prk sitruunarahkaa
- 3/4 dl sokeria
- 1/2 dl sitruunamehua
- 1 sitruunan raastettu kuori
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto, sokeri ja kuori raaste.
Kiehauta sitruunan mehu ja liota siihen liivatteet, lisää ohuena nauhana kerma-tuorejuusto seokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mielummin yön yli.
Appelsiini kiille:
Liota liivatteet kylmässä vedessä. Mittaa appelsiini mehusta 1/2dl kattilaan ja kiehauta, lisää liivatteet ja sulata ne mehun joukkoon.
Lisää liivate-mehu seos lopun mehun joukkoon ja anna jäähtyä, mehu ei saa olla kuumaa kun sen lisää kakun päälle.
Lusikkaa apuna käyttäen kaada liivate kakun päälle ja anna hyytyä n. 3 tuntia.
Tässä muutamia kuvia töihin viemiäni kakkuja Suurin osa on Lime-valkosuklaa juustokakkuja hieman mukaeltuna .

Lime-valkosuklaa juustokakku
(kakkuvuoka halkaisijaltaan n. 25cm)
Pohja:
300g keksejä (itse käytin kaurakeksejä mutta digestive käy myös)
n. 120g voisulaa
Murskaa keksit muruiksi ja lisää keksimurskaan voisula. Levitä seos irtopohja vuon pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
3,3 dl kermaa
3- 3,5 dl sitruuna-lime mehua (juissi)
200g valkosuklaata
1 prk sitruuna-lime rahka
1½ tl vaniljasokeria
7 liivatetta
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pehmitä tuorejuusto lisäämällä siihen noin 2 dl sitruuna-lime mehua sekä rahka. Sulata valkosuklaa ja lisää se pikkuhiljaa tuorejuustoseoksen juokkoon niin ettei valkosuklaa paakkuunnu. Vatkaa kerma johon on lisätty vaniljasokeri kovaksi vaahdoksi. Kiehauta loput sitruuna-lime mehusta ja lisää mehuun liivatteet. Anna liivateseoksen hetken aikaa jäähtyä ja lisää se sitten tuorejuustoseoksen juokkoon. Tuorejuustoseos lisätään lopuksi kermavaahdon joukkoon ja sekoitetaan tasaiseksi. Kaada massa irtopohjavuokaan keksiseoksen päälle ja anna kakun hyytyä pakkasessa n. 2 tuntia.
Kiille:
2,5 dl Sitruuna-lime mehua
2dl Hyytelösokeria
väriaineta
Keitä kiille valmiiksi ja anna sen hieman jäähtyä. Kaada kiille lusikan kautta jäisen kakun pinnalle. Kun kiille on jämähtänyt voi irtopohjavuoan irroittaa
Siskon pojan synkkäreille tein samalla ohjeella
Lime-valkosuklaa juustokakun.
Siskon tytön syntymäpäiville tilauksesta tehty Kinder-juustokakku
Täytyihän minunkin tehdä kinder-juustokakku , kun synttärisankari sitä toivoi. Tosin Lumi epäili josko koristeet tulisi syötyä, ennenkuin ne päätyisivät hänen kakkuunsa. Ja kyllähän Lumi oikeassa olikin , kun koristeet tuli ostettua ajoissa useampaan kertaan joten huoli oli oikeutettua.
200 g suklaahippukeksejä
75 g voita
Valkosuklaatäyte:
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl Flora vispiä
0,5 dl sokeria
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
3 liivatelehteä
Maitosuklaatäyte:
50 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Vuoraa halkaisijaltaan 22cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Peitä sisäreunat reunakalvolla. Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Laita valkosuklaatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa KAIKKI kakkuun tuleva Flora vispi (yht. 5dl) vaahdoksi kulhossa. Sulata valkosuklaa ja sekoita se tuorejuuston sekaan, lisää sokerit. Kuumenna tilkka vettä kattilassa kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Kaada se sitten ohuena nauhana sähkövatkaimella sekoittaen tuorejuusto-valkosuklaaseokseen. Lisää puolet Flora vispistä (2,5dl) kevyesti nostellen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa tunti tai kaksi.
Maitosuklaakerrosta varten laita liivatteet likoamaan. Sulata maitosuklaa ja sekoita tuorejuuston ja sokereiden kanssa. Sulata liivatelehdet jälleen pieneen vesimäärään. Kaada ohuena nauhana reippaasti sekoittaen tuorejuusto-suklaaseen. Lisää lopuksi käännellen Flora vispin loput (2,5dl). Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Maitosuklaakerrosta varten laita liivatteet likoamaan. Sulata maitosuklaa ja sekoita tuorejuuston ja sokereiden kanssa. Sulata liivatelehdet jälleen pieneen vesimäärään. Kaada ohuena nauhana reippaasti sekoittaen tuorejuusto-suklaaseen. Lisää lopuksi käännellen Flora vispin loput (2,5dl). Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Ruoka ohjeita
Jalluhärkää ja hyvää oli vaikka itse sanonkin. Kyllä tulee
tehtyä toistekin.

Ainekset
- 500g naudan paistisuikaleita
- 1 iso sipuli
- 4 dl ruokakermaa
- ½ dl Jaloviinaa (tai
- /konjakkia)
- 2 tl Dijon sinappia
- 2 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 rkl kastikemaizenaa
- ruokaöljyä
Ohje
Pilko sipuli, laita paistinpannuun tai wokkiin sen verran ruokaöljyä, että pohja lähes peittyy, paista sipuleita kunnes ne ovat läpikuultavia ja niissä on vähän väriä, siirrä sipulit sivuun. Laita pannuun uusi kerros ruokaöljyä ja paista naudan suikaleet kolmessa erässä niin että niissä on hiukan väriä.
Laita paistetut naudansuikaleet ja sipuli takaisin pannuun ja lisää kerma, jaloviina, Dijon sinappi, suola, pippuri ja kastikemaizena. Kun seos kiehuu siirrä se kannelliseen pataan tai uuniastiaan. Hauduta 150 asteisessa uunissa vähintään tunti.
Tarjoile padan kanssa lisäkkeenä riisiä, pastaa tai perunaa












Ei kommentteja:
Lähetä kommentti