Sivut

keskiviikko 5. toukokuuta 2021

                            Villasukat


Pitkästä aikaa jonkinlainen  postaus. 

Tässä Novitan  Joulu-kirjosukat näin ensijouluksi valmiiksi. 
Lankoina seitsemänveljestä, vaikka ohje on tehty nalle langalle. 
Ohje:  Minna Metsänen





Tässä jämälangoista tehtyjä sukkia seimänveljeksestä. 
Hyvissä ajoin aloitettu jo ensi joulun lahjoja .



Ohjeena on aivan tavallinen yksin kertainen villasukka. 

lauantai 16. syyskuuta 2017

       2017 Seppo Jokinen ; Vakaasti harkiten

Seppo Jokinen:  Seppo Jokinen s. 13.4.49 on syntyperäinen tamperelainen ja hän on asunut Tampereella koko ikänsä lukuun ottamatta neljää nuoruusvuottaan, jotka hän vietti Austraaliassa. Jokinen työskenteli lähes kolmekymmentä vuotta Tampereen tietotekniikkakeskuksessa ja jäi vapaaksi kirjailijaksi vuonna 2005. 



Kirja jota jälleen hartaasti odotin. Koskinen-sarjan 22 kirja. 
Kirja sijoittuu jälleen kerran Tampereelle. 

Tampereen uimarannalta löytyy naskalilla surmattu mies. Komissaario Koskinen tiimeineen pääsee nopeasti tekijän jäljille. He löytävät henkirikokselle vahvan motiivin ja kasaavat joukon pitäviä todisteita. Epäilty kuitenkin kiistää syyllisyytensä. 
Tästä huolimatta hänet vangitaan , ja Koskinn pääsee aloittamaan kesälomansa. Se ei ehdi edes kunnolla alkaa, kun tutkijatiimi joutuu hätkähdyttävän kysymyksen eteen, ovatko he toimittaneet telkien taakse väärän miehen?

Kirjoissa seurataan henkilöitä , heidän yksityiselämää ,että kun he yrittävät ratkoa rikosta. Päähenkilöt vanhenevat kirja kirjalta samaan aikaan . 

Rikoksen juoni on sen verran mutkikasta, että joutuu itsekkin miettimään ratkaisua. Kirjaa ei millään viitsisi laskea käsistään kesken kaiken. 
Ja kun kirjan on päässyt loppuun , odottaa jo koska seuraava kirja ilmestyisi. Ainoa negatiivinen asia on , että täytyy odottaa vuosi jotta saisi seuraavan Koskisen käsiinsä. 
Toinen asia miksi nämä Koskinen- kirjasarja on mielenkiintoinen paikat ovat niin tuttuja , ja sen vuoksi on kiinnostavaa lukea niistä. Jokinen on hienosti kuvannut toden tuntuisesti paikkoja , että voissi kuvitella itse olevansa paikalla. 

Rikosromaanit ovat mieluisia luettavia. Varsinkin jos niissä saa itsekkin hieman käyttää aivojaan ja yrittää ratkoa rikoksia. 





                  Uusi luistelupuku


Tässä kesäloman loputtua tuli tieto että pikku neiti on "jälleen" kasvanut sitä tahtia , että on uuden luistelupuvun tarvetta. 

Onneksi olimme ostaneet edellisellä kerralla kankaita sen verran , että meillä on aineet uuteen pukuun. 
Tosin värit menevät hieman erilailla mitä aiemmin. 
Musiikkihan ei vaihtunut joten puvun malli säilyy entisenlaisena. Pienin muutoksin tosin. 



Itse pidin näitä värejä Lumille parempana , mitä edellisiä. 

Lumille sopii tummat värit paremmin. 







Puvun tekemiseen meni kaiken kaikkiaan pari päivää koristeluineen ja timanttien liimaamiseen. 






keskiviikko 10. toukokuuta 2017

                  Jotain uutta reseptiä


Eilen päätin että jotain uutta reseptiä pitäisi löytää . 
Tuossa nettiä selaillessa löysin lopulta uutta mielenkiintoista. 

löysin sivut http://therecipecritic.com/2016/06/creamy-parmesan-garlic-mushroom-chicken/

Jossa herkullien näköinen kuva ja päätin yrittää tehdä jotain sinnepäin. 

Ei muuta kuin kauppaan ostamaan tarvikkeita. 


   - 4 ohutta kanan filettä
  - 2 rkl oliiviöjlyä 
  - suolaa
  - pippuria

 - herkkusieniä
 - kermaista parmesanni-valkosipuli             kastike 
  - 1 dl voita 
  - 2 valkosilulinkynttä jauhettu 
  - 1 rkl vehnäjauhoja 
  - n. 1,4 dl kanalientä
  - 2 , 8 dl kerma
 - n. 1,4 dl parmesanjuustoraastetta
                                       - 1 tl valkosipulijauhe
                                       - 1/4 tl suolaa
                                       - 1 tl pippuria
                                       - n. 2 ,8 dl pinaattia 


1. mausta kanat pippurilla ja suolalla 
2. Paistinpannulle oliiviöljyä ja paista kanat 3-5 min kummaltakin    puolelta . 
3. Poista kanat lautaselle ja paista viipaloidut herkkusienet                   muutaman min. ja laita lautaselle sivuun .

4. Tee seuraavaksi kastike 
5. Lisää pannulle voi ja valkosipuli. Kuullota niitä ja lisää jauhot ja vatkaa niitä kunnes sakenee.
6. Vatkaa kanaliemi, kerma, parmesanjuusto , valkosipuli jauhe,   pippuri ja suola . 
7. Lisää pinaatti ja anna kiehua hiljalleen kunnes alkaa paksuuntua.
8. Lisää kana ja sienet takaisin kastikkeeseen. 






Lopputulos oli mitä mainioin. Syötiin tätä riisin ja ruusukaalin ja meloonisalaatin kera. 

Sen verran hyvää että voisi tehdä uudelleenkin tätä. 

Ehkä hieman paksumpaa voisi kastike olla . 
Ja itse en noudattanut ohjeita ihan täsmällisesti . Laitoin aineita noin suunnilleen , mutta syötävää tuli silti. 

Suht´nopeasti tämä valmistui. Voisi ensi kerralla tehdä ratatoulea vielä lisäksi ja ehkä kokeilla pastan kanssa . Jonka voisi laittaa suoraan kastikkeeseen hautumaan. 










maanantai 17. huhtikuuta 2017

                  Pääsiäinen


Lähes koko pääsiäinen menikin töiden merkeissä. Yö-vuorot aloitettiin jo onneksi yhtäpäivää aiemmin joten tämä päivä oli sitten vapaata ja päästiin tekemään kunnon ruokaa lounaaksi. 

  

Tänä pääsiäisenä en sitten tehnyt lammasta vaan lihakääryleitä, lohkoperunoiden , ratatouilen ja pääsiäis munien kera. 

Ratatouillessa on kolmea väriä paprikaa , punasipulia, valkosipulia ja mausteita ( suolaa ja mustapippuria )+ öljyä n. 1/2 h uunissa 200¤c 

Lohkoperunoihin öljyä , suolaa , paprikajauhetta ja yrttimaustetta n. 1/2 h  uunissa 200¤c. 

Kananmunat : 
Keitetään kovaksi , jäähdytetään ja leikataan puoliksi. 
Sekoitetaan keltuainen, suola , mustapippuri , majoneesi ja ketsuppi keskenään ja laitetaan tämä takaisin keltuaisen paikalle. 

Hyvää tulee vaikka itse niin sanonkin. Ja tietysti pitkästä aikaa kananmunat maistuvat hyville. 

Voi tietenkin johtua siitäkin kun niitä tekee harvoin. 


keskiviikko 15. helmikuuta 2017

                           Kaunis kesäpäivä

Jo kolmas päivä jolloin kevät aurinko paistaa taivaalta. 
Ulkona vain -4 - -1,2 astetta . Lomaa jäljellä vielä viikon verran joten ei mitään ihmeellistä. 
Kivan oloinen ulkoilu ilma. tosin kiirettä pitää tänään , että ehtisi TV:n ääreen katsomaan ampumahiihtoa. 


Tässä istutaan seuraamaan hiihtoa kahvikupin ja tuoreen pullan kera.  Kyllä tavallinen rusinapullapitko sitten aivan tuoreena on todella hyvää. 


sunnuntai 12. helmikuuta 2017

             Välimeren lammaspata


Tänään kokeiltiin lammaspataa pitkästä aikaa , vaikka ei olekkaan vielä pääsiäinen. 
On kiva kokeilla uusia reseptejä. Välillä jotain sellaista missä ei ole kermaa tai maitotuotteita. 







Ainekset : 8 annosta 

1,2 kg maustettua karitsanpaistia. 
1 rkl öljyä
2 isoa porkkanaa
200g palsternakkaa
3 varsisellerin vartta
4 valkosipulinkynttä
5 dl valkoviiniä
1 iso sitruuna
1 tl tinjamia
1 tl rosmariinia
1 tl suolaa 
(1-2 dl oliivejä )


Ohjeet :

Poista lihasta näkyvä rasva ja kalvot. Paloittele liha , Kuori j apaloittele porkkanat ja palsternakka. Huuhtele ja paloittele lehtisellerit. Kuori valkosipulinkynnet. 

Ruskista lihanpalat öljyssä ja siirrä pataan. 
Lisää pannulle kasvikset valkosipulinkynsien kanssa. Kääntele muutaman minuutin ajan ja lisää pataan. 
Kiehauta valkoviini pannulla ja kaada pataan. Raasta sitruunan kuori ja purista puolikkaan mehu ja lisää ne , yrtit ja suola pataan. 

Kypsennä uunissa ensin ilman kantta 225 ¤c uunissa 30 min. 
Alenna lämpö 175 ¤c ja peitä. Kypsennä vielä 1,5 h ajan. 

Lisää lopuksi oliivit jos haluat. 

Pata on hyvän makuista ilman oliivejakin. Minä en niistä pidä joten jätin ne pois. 

Tarjotaan perunan kera. 


Todella mureaa lihaa oli . Tämä kaikki salaatin kera.