Sivut

lauantai 14. tammikuuta 2017



Välilehdet piti tilata  
 Mini Happy Plannariin  

                      Happy Planner


Tässä menneellä viikolla on tullut tilailtua lisää Happy Planneriin tarroja yms. 


 






Tarroja tuli tilattua ehkä liikaa , mutta kun aina löytyy jokin tarra minkälaista ei jo ole. 
Ja tietyski renkaat oli tilattava jotta saisin tarrat tarrakirjaan josta löytäisi ne helpommin. 
Osa Teipeistä eli Wash:sta on tilattu Korson asemalta , Suurin osa muista on tilattu Heidin Korttipajasta. 
Näistä molemmista löytyy vaikka mitä . Ja kaikkea tekisi mieli tilata , mutta täytyy yrittää hillitä itseään. 




perjantai 6. tammikuuta 2017

                         Ruokaohjeita 

Jalluhärkä on hyvää vaihtelua ainaiselle kanaruualle . 

Ainekset 
  • 500g naudan paistisuikaleita 
  • 1 iso sipuli
  • 4 dl ruokakermaa
  • 1/2 dl Jaloviinaa ( tai brandya/konjakkia)
  • 2 tl Dijon sinappia
  • 2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustaapippuria
  • 1 rkl kastikemaitzenaa
  • ruokaöljyä
                                     Ohje :

Pilko sipuli, laita paistinpannuu  tai wokkiin sen verran ruokaöljyä, että pohja lähes peittyy, paista sipuleita kunnes ne ovat läpikuultavia ja niissä on vähän väriä , siirrä sipulit sivuun . 


Laita pannuun uusi kerros öljyä ja paista naudansuikaleet kolmessa erässä niin että niissä on hiukan väriä. 

Laita paistetut naudansuikaleet ja sipuli takaisin pannuun ja lisää kerma, jaloviina, Dijon sinappi, suola , pippuri ja kastikemaitzena . 

Kun seos kiehuu siirrä se kannelliseen pataan tai uuniastiaan . 

Hauduta 150¤c uunissa vähintään tunti. 




Tarjoile padan kanssa lisäkkeenä riisiä, pastaa tai perunaa. 



Tässä lopullinen annos , salaatin kera, 











                    Ruokaohjeita


No, jälleen täytyi löytää jotain uutta ruokaohjetta . On tullut katseltua niin noita kokki ohjelmia että. 
Tässä tein possurullia , lohkoperunoita ja ratatoulea.  Ohjeen löysin Snellmannin sivuilta tosin naudasta tehtynä, mutta possusta tuli ihan yhtä hyvää. 



- ohuen ohuita maatiaispossun       filee
- Dijon sinappia
- kylvisiivuja
- Basilikaa/ persiljaa silputtuna
- Hienonnettua sipulia
- voita paistamiseen 




Kastike : 
2 1/2 dl ruokakermaa
2 dl Creme fraiche
1 lihaliemikuutio
1 rkl soijaa
Suolaa & pippuria



1. Aluksi levitä possun filee leikkuulaudalle 
2. levitä sinappia jokaiselle fileelle ja päälle persiljaa /basilikaa
3. laita kylkisiivu päälle 
4. Rullaa pihvit ja kiinnitä hammastikulla
5. lämitä vähän voita paistinpannulla 
6. Ruskista rullat pannulla ,laita lautaselle ja muista ottaa hammastikut pois. 
7. ruskista sipuli
8. lisää 1 dl vettä pannuun
9. lisää kermaa, creme fraiche, lihaliemikuutio ja soijakastike
10. laita rullat takaisin pannullun kastikkeen kera
11. anna kiehua hiljalleen pari minuuttia
12. mausta suolalla ja pippurilla 



Tarjoile Perunoiden ja vihannesten kanssa . 

Perunat laitoin uuniperunana. 

2 hlö:lle   
4 isoa perunaa lohkottuna 
paprikajauhetta 
suolaa 
päälle öljyä 




Ratatouleen laitoin ;

  • 1 Punaista paprikaa 
  • 1 Keltaista paprikaa
  • 1 Vihreää paprikaa 
  • 1 Chili 
  • 1 Punasipuli 
  • muutama valkosipulin kynsi ( 5-6 kpl) 
  • Suolaa & pippuria 
  • 2 -3 rkl öljyä 
Pilkoin paprikat isoiksi kuutioiksi  , samoin punasipulin. Laitoin uunivuokaan ja päälle hienonnetun valkosipulin, chilin ja öljyyn mausteet ja sekoitin kaiken. 
Tämä kaikki perunat omassa vuoassa uuniin 200¤c noin 1/2 h uunissa. 





Lopputulos olisi tässä. Hyvää oli vaikka itse sanonkin.



Ps. olen tehnyt samanlaista myös naudanlihasta . 
     Kastike sopii lihapullien ja muiden liha ruokien kanssa, 

Tättä sama kastike , mutta lihapullien kanssa.



                 Viime vuoden puolella



 Meidän Lumille piti jälleen  tehdä uusi kilpapuku . 
Tällä kertaa musiikki oli Kunfu panda ja puvussa piti niin ollen olla myös itämaisia vaikuteita . 
Mielestäni me onnistuttiin oikein hyvin.





Tässä kuva virallisesti Kooveen ottamana. Että on onnistunut.




               Happy Planner 


Tälläisiä sitä on tullut tilattua / ostettua sen jälkeen kun tuli hankittus HP.  Osa ei vielä ole saapunutkaan. 


  Tässä on murto-osa leimasimista ja musta muste, mutta täytyy hankkiavielä jotain värillistäkin mustetta. 






Washit ovat tässä jotenkin yksipuolise värit, ja hile teipit on jo käytetty. 







 Lisäsivuja täytyi myös tilata ,samoin muivi - ja pahvitaskuja oli ihan pakko tilata . 



Tarrat, Reijittäjä, reinan muotoilija pikku kortteja Fuse Tools yms. tarvitsee , ainakin silloin kun ne puuttuvat niin silloin. 





                       Happy planner  

No, nyt olen hurahtanut Happy plannereihin. Sen siitä saa kun työkaveri esitteli minulle uuden kalenterin. Kehui, että tämä voisi olla sinun juttusi , koska tykkäät askarrella. Ja siitähän se sitten lähti. 

Ensin oli ostettava / tilattava Happy Planner , jota lopulta odottelin toista kuukautta. 



     Tämä on hieman ryöstäytynyt käsistä. Aina löytyy lisää tavaroita mitä tarvistee ja haluaa. 

Lisälehtiä, tarroja yms. 







 Isoon HP:hen "pieniä" kortteja joita laitetaan muovitaskuihin joko valmiiksi ostettuihin tai itse tehtyihin joita voi tehdä muivitaskuista Fuse Tool:in kanssa. 
Oppiminen ei kauaa vie , mutta että saa kauniin jäljen se voi kestää hieman. 









 Ensimmäinen aukea on tämän näköinen . Tämä on kuukausinäkymä kokonaan. 






Tässä on kuvat ensimmäisestä viikko aukeamasta . 

Kaikenlaista tarraa on tullut lisättyä , joka antaa hieman värikkyyttä tavan omaisiin kalentereiden sivuihin. 



Vastaavasti jouluviikon sivulle laitoin tälläisiä tarroja . 



Kaiken tämän jälkeen kalenterista on tulossa kovinkin paksu ja 
hankala kuljettaa kokoajan muana , Joten sain ajatuksen  miksen osta / tilaa mini Happy Planneria jota voisin kuljettaa mukanani ja joka mahtuisi laukkuun paremmin. 



j
 Joten tilasin sitten mini HP:n joka on nyt kokoajan mukanani j isompi on kotona jonne laitelen myös samat menot mitä pieneenkin. 

Pienemmässä on viikkonäkymä hieman erilainen . Se on poikittain, mutta tarpeeksi tilaa laittaa menot siihen . Jotenkin tarroja tulee tuunattua pieneen vähemmän , johtuuko se sitten muodosta vai mistä. 


Kuukausi näkymä
  

Viikkonäkymä






Kaiken kaikkiaan nyt sitten minulla on kaksi HP kalenteria toinen iso ja toinen mini 








Kaiken tämän jälkeen on tietenkin pakko tehdä Stricker books elikäs Tarrakirja josta voisi löytää tarrat paremmin/ helpommin ettei ne huku. 


Aloitin sillä mitä minulla oli eli kun löytyi pienet renkaat kaikkia tarroja en saanut laitettua kansiin , mutta ne mitkä mahtuivat niin laitoin , nyt odottamaan että tarvittavat välineet saapuvat niin pääsee jatkanaan tarrakirjan tekoa. 






Nyt löytyy tarrat siististi kirjasesta. 














Hyvää Uutta Vuotta !

Tässä kirjoittelen pitkästä aikaa . Sitä tuli tehtyä jouluksi töihin Glögijuustokakku. Täytyihän meikäläisen kokeilla sellaista kun muutkin ovat sellaisen tehneet, niin miksei minäkin . 


 Mausteinen glögijuustokakku
Ainekset
16 viipaletta

Pohja : 
150g Piparkakkuja 
75 g voita



Täyte :
4 liivatelehteä 
1 tlk (2 dl) vispikermaa 
1 rs (180g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1 appelsiinin raastettu kuori
3 rkl appelsiinimehua

( Minä hieman tuunasin ohjetta : 
laitoin 6-7 liivatelehteä,
3.3 dl kermaa
1 prk sitruuna rahkaa )

Kiille :
4 liivatelehteä
1 dl vettä
3 dl Marli perinteistä glögitiivistettä

Koristeeksi :
Kanelitankoja  ( Meikäläinen laittoi koristeeksi vielä rusinoita, olisin laittanut tähtiananasta ,
mutta sitä ei ollut kaupassa , toiseen kakkuun laitoin myös mantelia,toinen jäi ilman sitä, 
sillä meillä oli yksi allerginen )

Valmistus

yli 60 min
  1. Murskaa piparkakut. Sulata rasva ja sekoita piparimurujen kanssa. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin.
  2. Upota liivatteet runsaaseen, kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri, mausteet ja appelsiinin raastettu kuori. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon. Kuumenna appelsiininmehu. Liuota hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
  3. Liota kiillettä varten liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta vesi kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögitiivisteen joukkoon samalla sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa jääkaapissa välillä sekoittaen. Seoksen on oltava mahdollisimman kylmää, muttei vielä hyytynyttä, ennen kakun päälle lisäämistä. (Jos kiille alkaa hyytyä, voit kuumentaa sitä hieman, jotta se muuttuu uudelleen juoksevaksi.) Lusikoi mehuseosta puoliksi hyytyneen kakun päälle erittäin varovasti, jotta juustotäyte ei sekoitu. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Koristele glögijuustokakku kanelitangoilla.

Tiesitkö että...

Huom! Käytä kiilteeseen glögitiivistettä, ei glögijuomaa. Tällöin kiilteen väri ja maku ovat vahvemmat.


Ohje löytyy : https://www.k-ruoka.fi/reseptit/mausteinen-glogijuustokakku