Sivut

keskiviikko 15. helmikuuta 2017

                           Kaunis kesäpäivä

Jo kolmas päivä jolloin kevät aurinko paistaa taivaalta. 
Ulkona vain -4 - -1,2 astetta . Lomaa jäljellä vielä viikon verran joten ei mitään ihmeellistä. 
Kivan oloinen ulkoilu ilma. tosin kiirettä pitää tänään , että ehtisi TV:n ääreen katsomaan ampumahiihtoa. 


Tässä istutaan seuraamaan hiihtoa kahvikupin ja tuoreen pullan kera.  Kyllä tavallinen rusinapullapitko sitten aivan tuoreena on todella hyvää. 


sunnuntai 12. helmikuuta 2017

             Välimeren lammaspata


Tänään kokeiltiin lammaspataa pitkästä aikaa , vaikka ei olekkaan vielä pääsiäinen. 
On kiva kokeilla uusia reseptejä. Välillä jotain sellaista missä ei ole kermaa tai maitotuotteita. 







Ainekset : 8 annosta 

1,2 kg maustettua karitsanpaistia. 
1 rkl öljyä
2 isoa porkkanaa
200g palsternakkaa
3 varsisellerin vartta
4 valkosipulinkynttä
5 dl valkoviiniä
1 iso sitruuna
1 tl tinjamia
1 tl rosmariinia
1 tl suolaa 
(1-2 dl oliivejä )


Ohjeet :

Poista lihasta näkyvä rasva ja kalvot. Paloittele liha , Kuori j apaloittele porkkanat ja palsternakka. Huuhtele ja paloittele lehtisellerit. Kuori valkosipulinkynnet. 

Ruskista lihanpalat öljyssä ja siirrä pataan. 
Lisää pannulle kasvikset valkosipulinkynsien kanssa. Kääntele muutaman minuutin ajan ja lisää pataan. 
Kiehauta valkoviini pannulla ja kaada pataan. Raasta sitruunan kuori ja purista puolikkaan mehu ja lisää ne , yrtit ja suola pataan. 

Kypsennä uunissa ensin ilman kantta 225 ¤c uunissa 30 min. 
Alenna lämpö 175 ¤c ja peitä. Kypsennä vielä 1,5 h ajan. 

Lisää lopuksi oliivit jos haluat. 

Pata on hyvän makuista ilman oliivejakin. Minä en niistä pidä joten jätin ne pois. 

Tarjotaan perunan kera. 


Todella mureaa lihaa oli . Tämä kaikki salaatin kera. 




perjantai 10. helmikuuta 2017

                       Tarroja

 No, se siitä päätöksestä , etten osta vähään aikaan mitään tarroja lisää . Mutta kun ne ovat niin hyvän/ kivan näköisiä ja Minähän tarvitsen noita. 

  

Alimmaisessa arkissa kun on Loma ja vapaa tarroja tosin huomasin että aivan liian vähän . 

Seuraavassa Tee tarroja erilaisia kuppeja yms. 

Päälimmäisessä sitten Samppanja pulloja ja laseja . Erilaisia juhlia .

Violetti Wash teippi oli myös pakko saada . Voi kun löytäisi jostain ohuempaa violettista teippiä. 

Pieni tarra arkki on kiitos lahja  jossa kukkia yms. 

Kaikki tämä tuli tilattua Sannin Helmi/Bellapuodista . Tilaus tuli parissa päivässä todella nopeasti. 


torstai 2. helmikuuta 2017

                     Paprikagulassi


Löysin netistä hakiessani uuden reseptin ja tähänhän ihastuin kovasti. Tätä täytyy tehdä uudestaankin. 

Ainekset:

  •  850g             naudan ulko- tai sisäpaistia
  • 2 ( 200g)       sipulia
  • 150g              pekonia ( kylkisiivua)
  • n. 50 g           voita
  • 3 rkl               vehnäjauhoja
  • 1 tl                 suolaa
  • 2 rkl               tomaattipyreetä
  • 2 tl                 paprikajauhetta
  • 1 tl                 kuminaa
  • 1 tl                 sokeria
  • 1/4 tl              chilijauhetta
  • n.7 dl             vettä
  • 1 pak ( 250g) koskenlaskija paprika sulatejuustoa


  •  
  • 2 ( 450g)        punaista paprikaa
PINNALLE 
  •  1 dl               lehtipersiljaa


 Valmistusohje :

  • Ota liha huoneenlämpöön 1/2 - 1 h ennen valmistamista.
  • Puhdista lihasta mahdolliset kalvot ja kuivaa paistin pinta tarvittaessa talouspaperilla. Kuutioi/ viipaloi liha. 
  • Hienonna sipuli. Leikkaa pekoni kuutioiksi.
  • Ruskista lihanpala voissa paistinpannulla muutamassa erässä. Ripottele niiden pinnalle vehnäjauho ja kääntele pannulla vielä hetki.Siirrä pataan tai paksupohjaiseen kattilaan. Mausta lihat suolalla.
  • Lisää pannulle sipulit ja pekoni. Kuumenna. Kun pekoni alkaa hieman ruskistua, lisää paprikajauhe, chili ja tomaattipyre. Paista 2-3 min. Lisää vielä kumina ja sokeri. Siirrä pekoni-sipulisekoitus pataan. 
  • Lisää paistinpannulle vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää vesi pataan. 
  • Anna padan porista hiljalleen kannen alla n. 1 h. Lisää isoiksi lohkoiksi paloitellut paprikat. jatka kypsentämistä vielä n. 1/2 -1h, riippuen lihan mureudesta
  • Kun liha on kypsää ja mureaa, lisää kuutioitu sulatejuusto. Anna hautua kannen alla n. 5 min ennen tarjoilua. 
  • Ripottele pinnalle persilja 
  • Tarjoa riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa. 

  •  



                                  Jälleen ruokaohjeita!


Tässä eräänä päivänä halusin kovasti Burritoja, jotka ovat minun herkkua. Joten tuumasta toimeen ja päätin itse tehdä noita . 
Jokainen voisi itse täyttää "lätyt" millä haluaisi. 

Ainekset:
Tortilla lätyt 
1 pss mausteseosta ( Santa Maria Tex Mex)
300g Jauhelihaa 
2 tomaattia
kurkkua
1sipuli
juustoraastetta
Jäävuorisalaattia/ salaattia
1 prk kermaviiliä
1 prk salsaa ( meillä mietoa)


1. Paista jauheliha kunnes se on tasaisen ruskeaa, kaada sekaan 1 dl vettä ja maustepusso, anna hautua kunnes neste on haihtunut. 

2. Lämmitä tortillaa hetken pannulla tai mikrossa. Lisää riveittäin tai päällekkäin kaikki ainekset ja kierritä tiukasti kiinni.