Välimeren lammaspata
Tänään kokeiltiin lammaspataa pitkästä aikaa , vaikka ei olekkaan vielä pääsiäinen.
On kiva kokeilla uusia reseptejä. Välillä jotain sellaista missä ei ole kermaa tai maitotuotteita.
Ainekset : 8 annosta
1,2 kg maustettua karitsanpaistia.
1 rkl öljyä
2 isoa porkkanaa
200g palsternakkaa
3 varsisellerin vartta
4 valkosipulinkynttä
5 dl valkoviiniä
1 iso sitruuna
1 tl tinjamia
1 tl rosmariinia
1 tl suolaa
(1-2 dl oliivejä )
Ohjeet :
Poista lihasta näkyvä rasva ja kalvot. Paloittele liha , Kuori j apaloittele porkkanat ja palsternakka. Huuhtele ja paloittele lehtisellerit. Kuori valkosipulinkynnet.
Ruskista lihanpalat öljyssä ja siirrä pataan.
Lisää pannulle kasvikset valkosipulinkynsien kanssa. Kääntele muutaman minuutin ajan ja lisää pataan.
Kiehauta valkoviini pannulla ja kaada pataan. Raasta sitruunan kuori ja purista puolikkaan mehu ja lisää ne , yrtit ja suola pataan.
Kypsennä uunissa ensin ilman kantta 225 ¤c uunissa 30 min.
Alenna lämpö 175 ¤c ja peitä. Kypsennä vielä 1,5 h ajan.
Lisää lopuksi oliivit jos haluat.
Pata on hyvän makuista ilman oliivejakin. Minä en niistä pidä joten jätin ne pois.
Tarjotaan perunan kera.
Todella mureaa lihaa oli . Tämä kaikki salaatin kera.