Paprikagulassi
Löysin netistä hakiessani uuden reseptin ja tähänhän ihastuin kovasti. Tätä täytyy tehdä uudestaankin.
Ainekset:
- 850g naudan ulko- tai sisäpaistia
- 2 ( 200g) sipulia
- 150g pekonia ( kylkisiivua)
- n. 50 g voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 tl kuminaa
- 1 tl sokeria
- 1/4 tl chilijauhetta
- n.7 dl vettä
- 1 pak ( 250g) koskenlaskija paprika sulatejuustoa
- 2 ( 450g) punaista paprikaa
![]() |
PINNALLE
- 1 dl lehtipersiljaa
- Ota liha huoneenlämpöön 1/2 - 1 h ennen valmistamista.
- Puhdista lihasta mahdolliset kalvot ja kuivaa paistin pinta tarvittaessa talouspaperilla. Kuutioi/ viipaloi liha.
- Hienonna sipuli. Leikkaa pekoni kuutioiksi.
- Ruskista lihanpala voissa paistinpannulla muutamassa erässä. Ripottele niiden pinnalle vehnäjauho ja kääntele pannulla vielä hetki.Siirrä pataan tai paksupohjaiseen kattilaan. Mausta lihat suolalla.
- Lisää pannulle sipulit ja pekoni. Kuumenna. Kun pekoni alkaa hieman ruskistua, lisää paprikajauhe, chili ja tomaattipyre. Paista 2-3 min. Lisää vielä kumina ja sokeri. Siirrä pekoni-sipulisekoitus pataan.
- Lisää paistinpannulle vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää vesi pataan.
- Anna padan porista hiljalleen kannen alla n. 1 h. Lisää isoiksi lohkoiksi paloitellut paprikat. jatka kypsentämistä vielä n. 1/2 -1h, riippuen lihan mureudesta
- Kun liha on kypsää ja mureaa, lisää kuutioitu sulatejuusto. Anna hautua kannen alla n. 5 min ennen tarjoilua.
- Ripottele pinnalle persilja
- Tarjoa riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa.


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti