Sivut

torstai 2. helmikuuta 2017

                     Paprikagulassi


Löysin netistä hakiessani uuden reseptin ja tähänhän ihastuin kovasti. Tätä täytyy tehdä uudestaankin. 

Ainekset:

  •  850g             naudan ulko- tai sisäpaistia
  • 2 ( 200g)       sipulia
  • 150g              pekonia ( kylkisiivua)
  • n. 50 g           voita
  • 3 rkl               vehnäjauhoja
  • 1 tl                 suolaa
  • 2 rkl               tomaattipyreetä
  • 2 tl                 paprikajauhetta
  • 1 tl                 kuminaa
  • 1 tl                 sokeria
  • 1/4 tl              chilijauhetta
  • n.7 dl             vettä
  • 1 pak ( 250g) koskenlaskija paprika sulatejuustoa


  •  
  • 2 ( 450g)        punaista paprikaa
PINNALLE 
  •  1 dl               lehtipersiljaa


 Valmistusohje :

  • Ota liha huoneenlämpöön 1/2 - 1 h ennen valmistamista.
  • Puhdista lihasta mahdolliset kalvot ja kuivaa paistin pinta tarvittaessa talouspaperilla. Kuutioi/ viipaloi liha. 
  • Hienonna sipuli. Leikkaa pekoni kuutioiksi.
  • Ruskista lihanpala voissa paistinpannulla muutamassa erässä. Ripottele niiden pinnalle vehnäjauho ja kääntele pannulla vielä hetki.Siirrä pataan tai paksupohjaiseen kattilaan. Mausta lihat suolalla.
  • Lisää pannulle sipulit ja pekoni. Kuumenna. Kun pekoni alkaa hieman ruskistua, lisää paprikajauhe, chili ja tomaattipyre. Paista 2-3 min. Lisää vielä kumina ja sokeri. Siirrä pekoni-sipulisekoitus pataan. 
  • Lisää paistinpannulle vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää vesi pataan. 
  • Anna padan porista hiljalleen kannen alla n. 1 h. Lisää isoiksi lohkoiksi paloitellut paprikat. jatka kypsentämistä vielä n. 1/2 -1h, riippuen lihan mureudesta
  • Kun liha on kypsää ja mureaa, lisää kuutioitu sulatejuusto. Anna hautua kannen alla n. 5 min ennen tarjoilua. 
  • Ripottele pinnalle persilja 
  • Tarjoa riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa. 

  •  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti