Sivut

perjantai 6. tammikuuta 2017

Hyvää Uutta Vuotta !

Tässä kirjoittelen pitkästä aikaa . Sitä tuli tehtyä jouluksi töihin Glögijuustokakku. Täytyihän meikäläisen kokeilla sellaista kun muutkin ovat sellaisen tehneet, niin miksei minäkin . 


 Mausteinen glögijuustokakku
Ainekset
16 viipaletta

Pohja : 
150g Piparkakkuja 
75 g voita



Täyte :
4 liivatelehteä 
1 tlk (2 dl) vispikermaa 
1 rs (180g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1 appelsiinin raastettu kuori
3 rkl appelsiinimehua

( Minä hieman tuunasin ohjetta : 
laitoin 6-7 liivatelehteä,
3.3 dl kermaa
1 prk sitruuna rahkaa )

Kiille :
4 liivatelehteä
1 dl vettä
3 dl Marli perinteistä glögitiivistettä

Koristeeksi :
Kanelitankoja  ( Meikäläinen laittoi koristeeksi vielä rusinoita, olisin laittanut tähtiananasta ,
mutta sitä ei ollut kaupassa , toiseen kakkuun laitoin myös mantelia,toinen jäi ilman sitä, 
sillä meillä oli yksi allerginen )

Valmistus

yli 60 min
  1. Murskaa piparkakut. Sulata rasva ja sekoita piparimurujen kanssa. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin.
  2. Upota liivatteet runsaaseen, kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri, mausteet ja appelsiinin raastettu kuori. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon. Kuumenna appelsiininmehu. Liuota hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
  3. Liota kiillettä varten liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta vesi kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögitiivisteen joukkoon samalla sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa jääkaapissa välillä sekoittaen. Seoksen on oltava mahdollisimman kylmää, muttei vielä hyytynyttä, ennen kakun päälle lisäämistä. (Jos kiille alkaa hyytyä, voit kuumentaa sitä hieman, jotta se muuttuu uudelleen juoksevaksi.) Lusikoi mehuseosta puoliksi hyytyneen kakun päälle erittäin varovasti, jotta juustotäyte ei sekoitu. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Koristele glögijuustokakku kanelitangoilla.

Tiesitkö että...

Huom! Käytä kiilteeseen glögitiivistettä, ei glögijuomaa. Tällöin kiilteen väri ja maku ovat vahvemmat.


Ohje löytyy : https://www.k-ruoka.fi/reseptit/mausteinen-glogijuustokakku







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti